Vesti

Turistička organizacija Srbije pripremila je kampanju “Vidi Srbiju” u sklopu koje će promovisati turističku ponudu, dok će posebni fokus promocije turizma Srbije na regionalnim turističkim tržištima biti na festivalima: “Exit”, “Guča”, “Belgrade beer fest”, “Nišville jazz festival” i “Nušićijada”.
Kampanja
Detaljnije ““VIDI SRBIJU”, NOVA KAMPANJA TURISTIČKE ORGANIZACIJE SRBIJE”
Приходи коцкарница у Србији чине петину укупне зараде у туризму, открио је саветник за економски развој у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Александар Денда.
„Србија је 2015. године од туризма зарадила 2,5 милијарди долара, од чега је 500 милиона приходовано
Detaljnije “SRBIJA GODIŠNJE NA KOCKANJU TURISTA ZARADI 500 MILIONA DOLARA”

“ISPLOVI, ZABACI, ULOVI”

MONDO / 27.03.2016.
U Beogradu će od 30. marta do 4. aprila biti održan Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova pod sloganom “Isplovi, zabaci, ulovi” a najavljene su premijere i značajni popusti.
Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova učestvuje rekordnih 80
Detaljnije ““ISPLOVI, ZABACI, ULOVI””
Barokni gradić u podnožju Fruške gore, na Dunavu, tačnije na njegovoj desnoj obali, u Sremskim Karlovcima čarobna zvona odzvanjaju kao u Firenci, kao u bajci. To je mesto gde se još uvek uči latinski jezik, a ljubaznost, gostoprimstvo i gospodstvena
Detaljnije “SREMSKI KARLOVCI – POLJUBAC ZAPADA I ISTOKA”
Ako ste ljubitelj planinskog odmora, evo šta vas sve očekuje na Kopaoniku.
Svi letnji sadržaji počeli su rad ove nedelje i biće na raspolaganju turistima od ponedeljka do četvrtka od 9 do 15 časova, a petkom, subotom i nedeljom od
Detaljnije “POČELA LETNJA SEZONA NA KOPU, EVO ŠTA SVE IMA”
Kapaciteti u beogradskim hotelima skoro su popunjeni za Vaskrs!
Smeštajni kapaciteti beogradskih hotela za Uskrs gotovo su popunjeni, ali u prestonici će se uvek naći slobodno mesto za one koji žele da dođu, poručio je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag
Detaljnije “BEOGRAD PUN TURISTA ZA VASKRS”
NOVI SAD – Nova priredba Novosadskog sajma, Izložba opreme za ribolov i aktivan boravak u prirodi “Fišing šou” počeće danas, a trajaće do nedelje, 20. marta.
“S obzirom na to da ima više od 80.000 hiljada registrovanih ribolovaca u Srbiji,
Detaljnije “FIŠING ŠOU NA NOVOSADSKOM SAJMU”
Do sada je srpskim turistima za odmor u domaćim banjama i planinama podeljeno 67.000 vaučera, rekao je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić.
Ljajić je naveo da je obezbeđeno dodatnih 20.000 vaučera i da očekuje da će i
Detaljnije “LJAJIĆ: PODELJENO 67.000 VAUČERA, OBEZBEĐENO DODATNIH 20.000”
U Resavskoj pećini, kod Despotovca, najposećenijoj u Srbiji, zvanično je počela turistička sezona, koja će trajati do 31.oktobra, izjavila je danas Tanjugu direktor J.P “Resavska pećina” Milica Petrović.
Sezona je počela 1.aprila, a mi smo ove godine imali, pre zvaničnog
Detaljnije “OVAJ PRIRODNI, SPELEOLOŠKI BISER SRBIJE POSEĆUJU DOMAĆI TURISTI, ALI I RUSI, BRAZILCI, KINEZI…”
NOVI SAD – Kada govorimo o zdravstvenom turizmu u Srbiji, prva asocijacija su stranci koji u našu zemlju dolaze da bi popravili zube, međutim, zdravstveni turizam u našoj zemlji podrazumeva mnogo više, jer gosti iz inostranstva dolaze i zbog ortopedskih
Detaljnije “ZDRAVSTVENI TURIZAM NEISKORIŠĆENI POTENCIJAL”