NIŠKA BANJA


Uncategorized
Srpskih junaka 2
Niš
+381 18 502 000
radonnb@eunet.rs
www.radonnb.co.rs
o nama
Dobrodošli u Nišku Banju, banju Cara Konstantina i banju srpskih Kraljeva. Dobrodošli u kraljevstvo vode, zdravlja i lepote, u oazu vazduha i mira, dobrodošli u hram zdravlja.
Institut "Niška Banja"je zdravstvena, naučno-nastavna i istraživacka ustanova koja se bavi lečenjem i rehabilitacijom pacijenata obolelih od kardiovaskularnih i reumatskih bolesti. Institut je opremljen savremenim medicinskim aparatima za dijagnostiku i lečenje u oblastima neinvazivne kardiološke dijagnostike, reumatologije i ortopedske hirurgije.
Ukupan smeštajni kapacitet Instituta je 560 ležajeva, raspoređen u tri stacionara: "Radon", "Zelengora" i "Terme". Svaki od stacionara čini celinu za sebe i raspolaže, osim smeštajnog dela i kompletnim terapijskim blokom (hidro, kinezi, elektro i peloido) i više različitih sala za organizovanu grupnu i individualnu rekreaciju i zabavu.
Da bi smo uvecali Vaše zadovoljstvo tokom boravka u ovoj oazi zdravlja,  nudimo Vam širok spektar usluga u wellness centru »Sense« u stacionaru »Radon«.
Osim zdravstveno-rekreativnog turizma Institut pruža sve uslove za organizovanje i realizaciju sportskog turizma (teniski tereni, otvoreni i zatvoreni tereni za košarku, rukomet i mali fudbal, startne terene za paraglajding), kao i za kongresni turizam (amfiteatar sa savremenom tehničkom opremom kapaciteta 300 mesta, plenum sala kapaciteta 60 mesta), restorane i salone za pružanje ugostiteljskih usluga sa prepoznatljivom nacionalnom kuhinjom.
Potpun utisak o Institutu za lečenje "Niška Banja" može se steći tek boravkom u izuzetno lepom i zdravom ambijentu Niške Banje, što uz dejstvo lekovitosti prirodnog faktora Institutu daje epitet izuzetnog mesta za lečenje, rehabilitaciju, odmor i rekreaciju. Mineralna voda glavnog izvora Niške Banje je hipertermalna sa temperaturom od 38ºC, oligo-mineralna i pripada grupi lekovitih voda. Osnovna lekovita svojstva dolaze od termalizma i Radona.

Pogledajte ambijent