NOVOSTI / 07.10.2016.
Udruženje restoratera pokrenulo inicijativu da se prepolovi porez na hranu. Inspektori zatvaraju objekte i kada nađu bakšiš od 100 dinara u džepu konobara
NEKADA kultno mesto – kafane, u Srbiji posustaju pred naletom kafića, kioska za brzu hranu i divljih objekata. Gostima, kojih je sve manje, smetaju visoke cene, dok su vlasnici kafana nezadovoljni ponašanjem finansijskih inspektora koji selektivno kontrolišu kafane i to čine samo u centru gradova.
 – Vlasnici restorana su nezadovoljni što se uvek kontrolišu iste kafane, najčešće u centru, pa predlažu inspektorima da provere celu ulicu i malo krenu po obodu gradova – kaže Gergi Genov, predsednik Udruženja hotelijera i restoratera HORES. – To je jedan od razloga zašto mnogi beže u sivu ekonomiju.
Kliknite ovde i pročitajte vest u celini na sajtu novosti.rs