RTS / 03.12.2016.
Осим очуване природе, разнолике флоре и фауне, прерађевина од меса мангулица, јединствених и скупоцених производа од магарећег млека, у резервату природе Засавица направили су још један нови, луксузни производ – ракију са црним тартуфима.
Од раног јутра у Засавици миришу кобасице, чварци, кулен. Гужва. Слави се дан мангулице, чувене сремске расе свиња.
„Продаје се све, највише сланина и чварци, општа је потражња са чварцима. Морали смо да ограничимо на пола килограма да би добили сви, а иначе уз све ово, пре него узмете сланину, кобасицу или кулен, добро је попити и једну ракију“, каже Слађан Папић из Специјалног резервата природе Засавица.
Kliknite ovde i pročitajte vest u celosti na sajtu rts.rs