NOVA EKONOMIJA / 21.09.2018.
Bora Jović iz Svrljiga počeće ovih dana u svojoj vinariji, pored vina i sirćeta, da proizvodi, rakiju i to organsku.
U neposrednoj blizini Svrljiga, u ataru sela Merželata, na visoravni koja se nalazi na 510 metara nadmorske visine Jović uzgaja četiri hektara organske šljive, hektar organske aronije i dvadesetak hektara vinograda.
“Planiram da proizvedem između 4.000 i 5.000 litara organske rakije. Prema mojim saznanjima biće to prva organska rakija proizvedene u Srbiji. Neću je odmah ponuditi kupcima, zadržaću je u buradima sigurno pet, šest godina, dok potpuno ne “sazri”, kaže Jović.
Do sada nije proizvodio organsku rakiju u svojoj vinariji “Status” iako organski šljivik ima sedam godina, strahujući da za takvu rakiju neće imati kupaca, navodi Jugmedia.
Kliknite ovde i proćitajte vest u celini na sajtu novaekonomija.rs